Bock Pince

A Bock Pince családi vállalkozás. A családban a szőlőtermesztés és borkészítés hagyománya több évtizedre, sőt évszázadra nyúlik vissza. A Borászat a Villányi borvidék egyik meghatározó borászata. Borászatunk csak minőségi borokat készít, melyek nagy része a magyarországi gasztronómiában és borszaküzletekben kerül értékesítésre. Az elődök Németországból települtek Magyarországra a 18. században. A család 1850 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal a Villányi borvidéken. A bor szeretete és elkészítésének fortélyai azóta szállnak apáról fiúra, ebből nőtte ki magát mára ez a családi vállalkozás. A négycsillagos Bock Hotel Ermitage alatt található Bock Pince szálloda- és étteremvendégei, valamint 18 éven aluliak számára a program ingyenesen látogatható. Szakavatott kollégáink segítségével minden nap fix időpontokban indulnak a pincelátogatások: 14:00, 16:00 és 18:00 órakor. A pincelátogatás keretein belül lehetőség van a borászat üzemét is megtekinteni. A szabadon látogatható Pincénk 2 szintes, így feldolgozóként, raktárként és pinceként is funkcionál. Építése 1994-ben kezdődött. A Jammertáli Pincénk csakis különleges alkalmak során látogatható. A pince 1850 óta áll a családunk tulajdonában, melyet 1946-ban elvettek tőlünk, végül 1958-ban Bock Antal visszavásárolta. A pincét az 1970-es években kezdtük el mélyíteni, a feldolgozás egészen 1994-ig itt történt. A pince jelenleg 400 hl bor tárolására alkalmas, de ma már csak a különleges borok pihennek benne: 1981-ig visszamenőleg különböző évjáratú muzeális borkülönlegességek fekszenek itt kis tételben. Szőlőterületeink Magyarország déli részén, a Villányi borvidéken találhatók. Jelenleg 70 hektár saját és még 70 hektár integrált területen gazdálkodunk. Területeink a Villányi borvidék legjobb dűlőiben vannak, melyeken főként vörös szőlőfajták teremnek. A remek borok mellet borászatunk ma már különböző szőlőmag termékeket is készít. A szőlőmag a borkészítés egyik leghasznosabb mellékterméke, amiből pincékben Bock Szőlőmag Étolajat és Bock Kékszőlőmag Mikroőrlemény készül. Ezek a termékek nem csak az ízük remek, hanem a rendkívül jó hatásúak az emberi szervezetre