Csillagvölgy Pincészet

Gere Attila és Schubert Vilmos 2010-ben közös pincészetet hozott létre Villányban azzal a céllal, hogy a borvidék nagyszerű alapanyagaira támaszkodva friss, gyümölcsös ám mégis tartalmas borokat hozzanak létre. A pincészet kínálatát kizárólag reduktív, acéltartályban elkészített könnyed, légies borok adják, melyeknek döntő többsége fehér- illetve rozé bor. A pincészet önálló márkanévvel és arculattal forgalmazza borait. A Villányi borvidéket talán senkinek nem kell bemutatni, hiszen méltán híres kitűnő borairól. Hazánk legdélebbi borvidéke a Villányi-hegységet öleli körül, mérsékelten meleg és nedves éghajlatú. A talajadottságok meghatározó szerepet játszanak a borok jellegének, illat-és zamatanyagának, továbbá extrakt tartalmának alakulásában. A borvidék fő talajanyaga a mészkő, agyagos, néhol homokos lösztakaróval. Villány három tájegység találkozásánál, a róla elnevezett hegységet keletről lezáró Templom-hegy lábánál, a Karasica partján, a mediterráneum szélén fekszik. A Villányi-hegy oldalában elhelyezkedő termőhelyek nagy része német nevet kapott, hiszen a betelepedő sváb szőlősgazdák keresztelték el a dűlőket alakjuk, külső jellegzetességük vagy a hozzájuk fűződő legendák és történelmi események alapján. A Jammertál, a Remete-dűlő, az Ördögárok vagy a Kopár-dűlő csak néhány a leghíresebb villányi szőlőterület közül. Számunkra mégis a Csillagvölgy-dűlő neve a legfontosabb, mely cégünk névadójává vált.2007-ben Gere Attila fejében született meg a gondolat, hogy Villányban mindaddig szokatlan, új pincészetet hozzon létre. Villány elsősorban nem fehérborairól vált híressé, pedig a Villányi-borvidék Siklós környéki területein sok kitűnő fehérszőlőt telepítettek. Az innen származó fehérborok fő tulajdonsága, hogy sokkal több napfényt kapnak más borvidékek szőlőjénél, és megfelelő borászati ismeretekkel nagyon tartalmas, szép fehérborokat lehet készíteni. Az új elképzelés tehát – a borvidék hagyományos, jó hírnevére és nagyszerű alapanyagira támaszkodva – a friss, illatos és könnyen fogyasztható, döntően fehér és rozé borok előállítását célozta meg. 2008-ban cégünk indult a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal „A mezőgazdasági termékek értéknövelése” jogcímen kiírt európai és magyar, közös finanszírozású pályázatán. A sikeres eredményhirdetést követően 2009-ben elindult az építkezés, mely 2011. november 30-án zárult le. Pincészetünk 100%-ban minőségi borokat állít elő, melyhez a szőlőt a Villányi borvidék termelőitől válogatva vásárolja fel, így garantálva a kiváló minőséget. 2010 az első saját évjárat készítésének ideje, ekkor már saját töltő-és palackozó üzemünkben zárjuk üvegbe termékeinket. A szőlőt a Villányi borvidék termelőitől vásároljuk, melynek leszüretelése után célunk a termés minél korábbi feldolgozóba való juttatása. Abszolút csúcstechnológiával rendelkező üzembe kerül a szőlő, ahol minden adott, hogy a legkíméletesebben, leggyorsabban mustot nyerjünk belőle. Kizárólag saválló acélból készült tartállyal dolgozunk, ez a technológia lehetőséget ad a feldolgozott szőlő íz-, illat-és fajtajellegének koncentrált megőrzésére. A feldolgozás alatt zárt rendszeren keresztül kíméletes mozgatással, szabályozott áztatással, folyamatosan felügyelt hőmérsékleten, védőgáz függöny alatt kerül az alapanyag a tartályokba. A lé nyeréséhez szintén gravitációs rendszerrel töltött kíméletes vákuumpréselési technikát alkalmazunk és bormozgásainkat is modern perisztaltikus rendszerrel végezzük. Boraink elsődleges jellege a frissesség és gyümölcsösség. Nincsenek évjáratos boraink, gyors forgású, reduktív borokat készítünk.