Kovács-Harmat Pincészet

Kovács-Harmat Pincészet szőlő területei a rendkívül jó természeti adottságokkal rendelkező Versend és Villány dombos lankáin találhatóak. A család 2,5 hektár szőlő területet művel, melyet folyamatosan növel új telepítésű szőlő területekkel.

Mint hazánk legmelegebb, szubmediterrán éghajlatú borvidékein termelt borok illatban, zamatban gazdag, testes borok. A bor előállítása a 2004-es évben átépített családi présházban és pincében történik. Elsősorban reduktív eljárással készülnek boraink, de egyes vörös szőlőfajták esetében a hagyományos kácis erjesztés a meghatározó. A borok érlelése fajtától függően tartályban, hagyományos hordókban és új tölgyfa hordókban (barrique) történik. A borok kiváló minőségének eléréséhez az ültetvényeken hozamkorlátozással állítjuk elő a megfelelő alapanyagot, a szőlőt.