Sauska

Fiatal szőlészekből és borászokból álló nemzetközi csapatunk arra törekszik, hogy borainkban megalkuvások nélkül, a lehető legtermészetesebben és tisztábban jelenjen meg a fajta, az évjárat és a két borvidék- Tokaj és Villány – különleges potenciálja. Hiszünk abban, hogy a modern technológia és a kézműves precizitás egységében komoly erő rejlik. Ez az energia visz minket dűlőink mélyebb megismerése és ezzel remélhetőleg izgalmas, új borok felé.  A birtok méretének megfelelő optimális feldolgozó kapacitás annak érdekében, hogy ne kelljen (például hely- vagy eszközhiány miatt) kompromisszumot kötni a szüreti időpont megválasztásában. Évi 4.000 hektoliter bor előállítására alkalmas feldolgozó.  1500 db 225 literes hordónak helyt adó fahordós pince.  A szüret idején a beérkező szőlő többszöri kézi válogatáson megy keresztül: a tartályba már nem kerülhet kocsány, éretlen, vagy éppen túlérett szőlő. Tartályok egészben és részlegesen is hűthetőek és fűthetőek, valamint az almasavbontás hatékonyságának növelése érdekében fűthető fahordós pince is.  A borok három évig szárított tölgyből készült magyar és francia hordókban érnek. Minden tételt külön kezelünk, fejlődésüket napi rendszerességgel figyeljük és dokumentáljuk.