Tiffán Ede és Zsolt

A Tiffán család 1746 óta foglalkozik szőlő és bortermeléssel. Családunkban a bor tisztelete és szeretete, a borkészítés tudománya apáról fiúra hagyományozódott generációkon keresztül. Pincészetünket 1990-ben alapítottuk. Szőlőültetvényeink 20 hektáron a villányi borvidék legjobb fekvésű dűlőiben találhatók. Az itt termelt szőlőkből erős terméskorlátozással, korszerű pincészetben születnek hazai és nemzetközi versenyeken díjazott boraink: Olaszrizling, Portugieser, Kékfrankos, Kadarka, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot fajták, valamint ezek házasított változatai, a Rosé Cuvée, Immortal, Régimódi, Principium, Lucia, Carissimae, Elysium, Grande Sélection. A borok Magyarországon elsősorban a vendéglátásban és vinotékákban kerülnek forgalomba, az export Japánba, Angliába, Hollandiába, Németországba, Ausztriába, és Svájcba történik. Előzetes bejelentés alapján speciális várjuk borkóstolóra vendégeinket pincészetünkben, ahol Villány talán legszebb panorámájával rendelkező teraszán akár 60 fő gyönyörködhet a csodálatos tájban. Ezt az élményt fokozza egyik legnagyobb gasztronómiai attrakciónk, a teraszunkon található kemencénk, amelyben a bárányból, kacsából, malacból, s egyéb finom húsokból készítünk ínycsiklandó étkeket Vendégeink számára. A Villányi borvidék borait a szakemberek, valamint a fogyasztók, a hazai borpiac kiemelkedő minőségű és legkeresettebb termékei között tartják számon. Magyarország első teljes értékű eredetvédelmi rendszere itt épült ki. A borturizmus első hazai bástyája a Villány- Siklósi Borút. A térség legerőteljesebb vonzereje a bor. Villányi borvidéken biztos alapokat adott a fejlődéshez a hagyomány tisztelete. A táj értékéhez tartoznak a palkonyai, villánykövesdi, villányi, nagyharsányi, kisharsányi műemlék pincesorok, a siklósi körzet szórt dűlő pincéi, présházai, melyek több száz éve nagy technológiai jelentőséggel bírtak, ma a vendégvárás legfontosabb helyszínei. A hagyományhoz tartozik a Kadarka, a Portugieser, vagy a siller bor jelenléte is. A Villányi borvidék azonban arra is képes, hogy a hagyomány tisztelete mellett folyamatosan megújuljon. Borok tekintetében szinte tökéletes és teljes skálát kínál. Számos modern pincészetben a legújabb technológiával dolgoznak. A helyi bortermelő gazdák borversenyek, kiállítások rendszeresen díjazott szereplői. Eddig hat alkalommal tüntettek ki villányi borászt, illetve pincészetet az „Év Bortermelője” és az „Év Pincészete” címmel. A Villányi borvidéknek tagadhatatlan tulajdonsága, hogy elégséges számban vannak jelen, jelentős szellemi erőt képviselő pincészetek és azok szakemberei. A birtokalapító generáció mellett a második generáció is jelentős erőt képvisel. Az Ő kezükben van a Villányi borvidék jövője!