Gyerekkorom óta, és mind a mai napig megannyi vegyes érzés fogadott a borászatunk kiépítése közben, de egyet soha nem feledtem: azt hogy ki vagyok és honnan jöttem. Megtanultam megbecsülni a kemény munkát, a kitartást, a precizitást, a családom szeretetét, a munkatársaim hajlandóságát, a barátaim kedvességét, a nagy borászok tanácsait, és még valami. Igen, van még itt valami – ami nem más, mint a lényeg: a szokások és kívánalmak Öntől, a jó borok kedvelőjétől!

Ezt még a kezdetek kezdetén, és mind a ma napig ugyanolyan fontosnak tartom, hiszen soha nem juthatott volna el idáig borászatom, ahol most áll, és tiszta szívvel mondhatom, hogy az elért eredményeink büszkeséggel töltenek el! A villányi történelmi pincesoron található a hangulatosan kialakított pincénk. A villányi borok alapvetően is hordoznak magukban egy nagy adag különlegességet, mint például a mediterrán jelleget, az extra édességet. Mindezt a köszönheti a klímának és a jó fekvésnek.

Emlékszem, hogy életem első borát még 1991-ben hagyományosan, tradicionálisan betonkádban, csömöszöléssel készítettem – egy oportó volt. Életem első nagy borát 2002-ben érezhettem meg – a Cabernet Sauvignon 2000-et. Milyen érzés volt elkészíteni? Varázslatos. Nagyon nagy odafigyeléssel készült, és mind a mai napig „mindegyik” boromat ugyanilyen odafigyeléssel készítem. Nem múlt el a varázs.  A kedvenc boraim, a fehérborok közül a Mont Blanc és a Chardonnay Barrique, míg a vörösborok közül a Pinot Noir válogatás – a gyümölcsös borok. Az első szőlőültetvényemet apámtól kaptam a diplomaosztómra. Kezdetben ez a 0,3 ha, mára 45 ha termő területen folyik a gazdálkodás. Ültetvényeink, a villányi Jammertal – Ördögárok – Csillagvölgy; a nagyharsányi Dobogó – Kenderföld – Várerdő dűlő; a nagytótfalusi völgyi dűlő; és a kisharsányi Hosszúhát dűlőben vannak.

Fiatalkori álmom azóta sem hagyott el, ma sem gondolom másként, én nem az átlagos minőségű borokat kívánom készíteni, hanem különlegességeket. Kiváló minőségű borokat – csúcsborokat szeretek előállítani. Ezekhez a borokhoz a megfelelő minőségű szőlőre és ültetvényre van szükség. A Günzer Tamás Pincészetének stílusosan a villányi 200 éves történelmi pincesor hangulatosan kialakított családi pincéjében fogadja a vendégeket. A pince kialakítása egy meghitt, családias légkört kíván visszaadni a vendégeinknek. Az étel különlegességek helyben készülnek.