Pécs-Villány

Pécs-Villány távolsága kb. 35 km (személygépkocsival kb. 30 perc). A Pécset és Villányt összekötő legrövidebb útvonal átszeli Kozármislenyt, Szemelyt, Újpetrét, Palkonyát és Villánykövesdet. Villánykövesdről Villányba érkezünk, ahol elsőként a vasútállomás (bal oldalon), majd a Csányi Pincészet épülete (jobb oldalon) mellett haladunk el. A pincészettel szemben egy kis levezető út kanyarodik a Rendezvénytér parkolójába, mely alatt a Rendezvénytér épülete helyezkedik el.

pécs-villány

Amennyiben a vasúti közlekedést választjuk, Pécsről Villányba kb. 45 perc alatt érkezünk meg. A Vasútállomástól egyenesen a Rendezvénytérig kb. 600 m-t kell gyalogolni (kb. 5 perc).

vasút-rend

 

Siklós-Villány

Siklós felől Villány 15 km-re található (személygépkocsival negyed órás út). A Siklóst és Villányt összekötő úton haladva Siklósról Nagyharsányba, onnan pedig Villányba érkezünk. A Villány táblától egyenesen a főút  (Baross Gábor utca) vonalát követve egy Coop ABC (jobb oldalon) mellett, majd a balra kanyarodó főútvonalon maradva az általános iskola, ezt követően pedig a Csányi Pincészet épülete (bal oldalon) mellett haladunk el. A pincészettel szemben egy kis levezető út kanyarodik a Rendezvénytér parkolójába, mely alatt a Rendezvénytér épülete helyezkedik el.

siklos-villanby

A városközpontban elhelyezkedő Villányi Polgármesteri Hivataltól kiindulva déli irányba található a Villány Rendezvénytér. A cél felé haladva elmegyünk az ANDA Festékbolt, a Villányi Kultúrház, majd a Coop ABC mellett, s egyenes a Rendezvénytér gyalogos bejáratához érkezünk.

villanyterkep