Riczu Tamás egy fiatal, kreatív és tehetséges borász: Borászata Siklóson található az Akasztófa dűlőben. Tamás 15 éve „borászkodik”. Neki a borászat, a szőlő művelése, nem csak egy szakma, nem csak egy megélhetés, hanem elhivatottság, egy örök, végtelen „szerelem”, amiben mindig újabb és újabb kihívást talál.

Ma már csak arra koncentrálok, hogy a szőlőben minden egyes „bogyóért” felelősséget tudjak vállalni. Felelősség tudatosságom alapelve, hogy a  metszéstől kezdve a szőlő művelésén, a környezet és szőlő „barát” permetezésen keresztül, a szüretben, a kíméletes szőlő feldolgozásában (prés helyett szinte csak „simogatás” jár a bogyóknak, bár így nincs nagy lé nyereség, viszont a héjból kevesebb cserzesség jut a borba, viszont a magas extraktnak és az érett savaknak köszönhetően vörösboraim így is jól érlelhetőek és már viszonylag fiatalon élvezhetők), egészen a palack lezárásáig ott legyek minden mozzanatnál. Mindenről tudni szeretnék, ami a szőlőben és a borban történik. Tapasztaltam már eleget ahhoz, hogy  a birtokméretünket átlássam és tudatosan irányítani tudjam.”

Szlogenje: „ Egy tökéletes bor a szőlőben születik, amit a maga mására kell, hogy alakítson az

                    az útkereső borász.” Riczu Tamás