2021.10.01. péntek

VILLÁNYI FRANC színpad
(Villányi Rendezvénytér)

 

18:30 RUDAN JOE AKUSZTIK 

Húsz éven át volt a Pokolgép frontembere, tíz éven át a P.Mobilban énekelt, saját csapatával és a Dinamittal is járja az országot, de számos rockoperából is ismerhetjük.


20:00 REPUBLIC

Repül a bálna, Szeretni valakit valamiért, Engedj közelebb, Ha itt lennél velem, A 67-es út, Kék és narancssárga, Szállj el kismadár…, hogy csak néhányat említsünk a megszámlálhatatlan Republic slágerből, melyeken generációk nőttek fel, s amelyek az együttest a magyar popkultúra megkerülhetetlen bástyájává tették.


21:30 BOHEMIAN BRASS BAND

A fiatal csapat lendületes, vérpezsdítő muzsikával, régi és új slágerekkel, könnyűzenei rézfúvós formában átírt zenékkel, színes palettán szolgáltatják a kiváló hangulatot.


23:00 UTCABÁL

Utcabál az NGR Music Group zenekarral.


REDY színpad

(Fő tér)

18:00 MEGNYITÓ

Bemutatkozik a Villányi Borrend és a Villányi Fúvószenekar.


20.00 VIVAT BACCHUS

A Vivat Bacchus Énekegyüttes 2001 nyarán kezdte meg működését, küldetést érezve a bordalok világának megreformálására és színesítésére. Mára Magyarország legfoglalkoztatottabb acapella együttesévé nőtte ki magát a csapat.


21:00 MADE IN B

2016-ban alakult a zenekar. Hip-Hop&Pop műfajban készítik dalaikat. Idén mutatták be az Elviszlek Villányba című sikeres slágerüket.


 22:00 REDY PARTY

Dj Heszi hamisítatlan retro slágerekkel táncoltatja meg a közönséget.


DIÓFÁS TÉR

17:00-22:00 

Villányi Vadásztársaság Trófeamustrája és Gasztrokóstolója – Trófeakiállítás és vadpörkölt kóstolás


OFF PROGRAMOK

10:00-14:00 „BOR-VIRÁG”

Teleki Szakképző Tanpince – Rákóczi u. 17.

Virágkötészeti verseny eredményhirdetése, versenymunkák megtekintése (a Tanpince nyitvatartása 14 óráig)


2021.10.02. szombat

VILLÁNYI FRANC színpad

(Rendezvénytér)

17:00 BORBÍRÁLÓ LESZEK!

Konferenciaterem

Horkay András, DipWSET elismert borszakértő kalauzolásával megismerhető

a borok világa, és a borkóstolás alapvető szempontrendszere. Az

intenzív minikurzus lehetőséget kínál betekintést nyerni a borok

értékelésének professzionális hátterébe.


18:00 KELEMEN KABÁTBAN

A Kelemen Kabátban egy 2013-ban alakult popzenekar. Stílusuk rengeteg zenei hatásból áll, legfontosabbak az elektronikus, a hiphop és a rock.


19:30 BAND OF STREETS

BOSS – Utcazene New Orleans-i alapokon fúvós- és ütőhangszerekre, valamint megafonra újragondolva. A pécsi Band Of StreetS 2011 óta örvendezteti meg a látogatókat.


21:00 KOWALSKY MEG A VEGA

A Kowalsky meg a Vega Magyarország egyik legkedveltebb zenekara. Az 1999 óta aktív banda a tanulságos, mégis egyszerűen érthető dalszövegeivel és fülbemászó dallamaival minden korosztály kedvence.


22:30 SZIKRÁZÓ TŰZ

A siklósi Szikrázó Tűz tűzzsonglőr csapat bemutatója.


23:10 TŰZIJÁTÉK


 23:30 SZÜRETI BÁL

Hagyományos utcabál az Unterrock zenekarral.


REDY színpad

(Fő tér)

11:30 FOLKFUSION

Bemutatkoznak a környékbeli települések kulturális csoportjai.


 14:00 SZÜRETI FELVONULÁS

Az ország egyik legszínesebb és legvidámabb szüreti felvonulása.

A menetet veteránautó felvonulás követi. (www.pecsiveteran.hu)


15:00 ÜNNEPÉLYES HORDÓCSAPOLÁS

Köszöntőt mond a Kisbíró, majd Mayer István, Villány Város Polgármestere az idei évben megválasztott Borkirály és Borkirálynő társaságában hordót csapol. Borrendek bemutatkozása.


 15:20 BARTÓK BÉLA FÉRFIKAR KONCERTJE

Az 1945-ben alakult kórus az utóbbi években számos nemzetközi kórusversenyen és fesztiválon szerepelt kiemelkedő sikerrel.


15:40 KULTÚRSZÜRET

A Villányi Kulturális Egyesületek bemutatója.


 16:30 OTI VOICE & BASS

Formációjuk két tagból áll: Horváth Ottilia és Kővári Péter basszusgitáros tíz éve alakultak. Ének és egy 6 húros basszusgitár felállásban szólaltatják meg külföldi előadók dalait, gitárszólóval, improvizációs díszítésekkel, stílusukra formálva.


18:00 LIVINGROOM AKUSZTIK

A LivingRoom nevű formáció 2017-ben alakult. Friderikusz Péter és Pál Benjámin akkoriban dolgozott együtt a Dal 2017 kapcsán, mikor is utóbbi aktuális dalához, a Father’s Eyes-hoz készítettek akusztikus verziót. Ahogy telt az idő, egy kiforrott, talán elsőre szokatlan hangzásvilág mellett maradtak, melynek alapja az ének-gitár-cselló együtthangzása.


 20:30 KONYHA ZENEKAR

A hatvanas-hetvenes évek fésületlen rockzenéjét mai, erőteljes megszólalással és magyar nyelvű szövegekkel ötvöző Konyha zenekar debütáló albuma, a Konyhanyelv 2012. december elején jelent meg a Lovasi András nevével fémjelzett Megadó Kiadó gondozásában.


22:05 LÁNGOK KERINGŐJE

A Flame Flowers tűzzsonglőr csapat bemutatója.


DIÓFÁS TÉR

15:00 HÓRIHORGAS HUJÁKOLÓK – HÖRPINTŐ BORKOMÉDIA

Kik azok a Hujákolók? 2002-ben alakult társulat már sok gyermek és felnőtt számára ismert, hiszen több rendezvényen, fesztiválon, falunapon is felléptek már. Gólyalábasok, óriásbábosok, színészek adják elő azokat a kicsiket és nagyokat egyaránt szórakoztató, hagyományőrző előadásokat, melyek a magyar népzene, a magyar népmesék és a népi parasztkomédiák világát hívják segítségül.


15:50 A HARKÁNYI GYÓGYVÍZ ÉS AZ ÖRDÖGSZÁNTOTTA HEGY LEGENDÁJA

 „A harkányi gyógyvíz és az ördög szántotta hegy legendája” című zenés darab létrejötte Herendi Ferenc, a harkányi Kiss József Könyvtár, Művelődési Ház és Sportcsarnok igazgatójához köthető. A darab 2021-ben látta meg a napvilágot. A dinamikus és modern előadás, mondhatni minden korosztály számára élvezhető módon dolgozza fel a térség legendáját.


16:00-17:00 Gasztro-placc és kóstoltatás

Libamáj falatkák-és tépett libahús kóstoltatás. Promóciós ajándékok és szerencsekerék


17:00 BORAKADÉMIA

Szakmai beszélgetés Villányi Borvidék borászaival.

Beszélgetést vezeti: Győrffy Zoltán.


18:00 „Hungarikum hangszerek” előadása

Erdő Zoltán tárogatóművész és Lisztes Jenő cimbalom művész előadása


18:40-19:20 Gasztro-show

Különleges libaételek készítése Nagy Attila a gyöngyösi Bori Mami étterem séfje és Ökrös Mariann a Magyar Libamáj Szövetség Klaszter elnöke társaságában


19:30 LÁNGOK KERINGŐJE

A Flame Flowers tűzzsonglőr csapat bemutatója.


OFF PROGRAMOK

10:00-17:00 “BOR-VIRÁG” virágkötészeti verseny versenymunkáinak megtekintése.

Teleki Szakképző Tanpince – Rákóczi u. 17.

Borkóstoló, pincelátogatás, borvidék bemutatása. Szőlőfeldolgozás, borkészítés gépeinek megismerése, bemutatása, szőlész-borász szakma munkafolyamatainak bemutatása. Bevezetés a borbírálatba: borokban lévő illatok felfedezése (illatmintákon keresztül). Szőlő- és gyümölcs kóstolás. Régi boroscímkék kiállítása. Az iskola képzési kínálatának bemutatása.


10:00-19:00 Magyarországi Fejlesztések Nyílt Napja 2021

A Miniszterelnökség sátrában megismerkedhetnek az elmúlt évek sikeres fejlesztéseivel, tájékozódhatnak az új pályázati lehetőségekről, és 15:30 órától meghallgathatják a térség néhány sikeres vállalkozásának tapasztalatait a pályázás folyamatáról és az elért eredményeikről. A beszélgetést követően vezetett borkóstoláson vehetnek részt. Továbbá felnőtt és gyermek kézműves foglalkozás, arcfestés és fotósarok is színesíti a sátor programját.


10:00 BORBARANGOLÁS   

Szoborpark

Újra lehetőség nyílik az érdeklődők számára, hogy túravezető kalauzolásával körbejárják a Szársomlyó hegyét, ahonnan páratlan kilátás nyílik a borvidékre.

A résztvevőket a túra után RedY kóstoló várja.

Találkozási pont: Szoborpark

Táv: 4 km

Javasolt korhatár: minimum 5 év


11:00 TRAKTOROS ÖRDÖGÁROK TÚRA

Günzer Tamás Pincészete – Baross Gábor u. 79.

Pattanj traktorra és ismerd meg a Villányi Borvidék egyik legkiválóbb szőlőtermő dűlőjét, ahonnan a legnagyobb villányi borászatok bor-alapanyagai származnak!


11:00 A BOR ÉVSZÁZADOS ÚTJA – TÁRLATVEZETÉS

Gál Pince és Bormúzeum – Bem u. 8.

A Villányi Bormúzeum a Fesztivál ideje alatt is várja azokat az érdeklődőket, akik szeretnék megismerni a Villányi borvidék történetét, a szőlőművelés és a bortermelés kialakulását és ennek legfontosabb hagyományos eszközeit.


13:00 PINCESÉTA

Csányi Pincészet – Ady fasor 2.

Jó hangulatú pincetúra a Csányi Pincészet modern üzemében, ahol a túra alatt, egy fajta bor kóstolására is lehetőség nyílik.


13:00 A BOR ÉVSZÁZADOS ÚTJA – TÁRLATVEZETÉS

Gál Pince és Bormúzeum – Bem u. 8.

Részletek a 11:00 órás programnál.


 15:00 TRAKTOROS ÖRDÖGÁROK TÚRA

Günzer Tamás Pincészete – Baross Gábor u. 79.

Részletek a 11:00 órás programnál.


16:30 PINCESÉTA

Csányi Pincészet – Ady fasor 2.

Részletek a 13.00 órás programnál.


PINCESOR

18:00 BOHEMIAN BRASS BAND

A fiatal csapat lendületes, vérpezsdítő muzsikával, régi és új slágerekkel, könnyűzenei rézfúvós formában átírt zenékkel, színes palettán szolgáltatják a kiváló hangulatot.


21:30 DANIEL BRASS DANCE

A létező legvizuálisabb zenék, hiszen ezek hallatán szinte látjuk a filmek bizonyos történeteit, szereplőit, velük izgulhatunk, mintha moziban lennénk.


2021.10.03. vasárnap

DIÓFÁS TÉR

10:00 SZÜRETI HÁLAADÁS

Ökumenikus Istentisztelet.


14:30 VILLÁNYI ATTITUDE BALETT CSOPORT BEMUTATÓJA

Horváth Lilla balett oktató a tavalyi évben kezdte meg településünkön színvonalas balett oktatását óvodás valamint iskolás korú gyermekek részére.


15:00 MANO SWING

A zenekar gitáros-nagybőgőse gyakorló apuka, az énekesnő pedig zeneterapeuta, zenepedagógus. Mindketten játszanak többek között a Nana Vortex zenekarban is. Gyerekeknek szóló műsorukban híres magyar költők verseit zenésítik meg swing stílusban.

 

16:00 BORBAN A VIGASSÁG

Mámorító dallamok a bor jegyében az Operett-Musical Voices társulat előadásában.

 

OFF PROGRAMOK

10:00 TRAKTOROS ÖRDÖGÁROK TÚRA

Günzer Tamás Pincészete – Baross Gábor u. 79.

Pattanj traktorra és ismerd meg a Villányi Borvidék egyik legkiválóbb szőlőtermő dűlőjét, ahonnan a legnagyobb villányi borászatok bor-alapanyagai származnak!

 

 

A műsorváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!